Wat zijn jouw ankers?

Liefde en licht….ik hoor en zie het mensen steeds vaker zeggen of schrijven en niet voor niks! Want positieve energie is hard nodig bij de negatieve berichten en de polarisatie in het nieuws en om ons heen, als je je daar niet door wil laten bepalen en meeslepen. Zo vertelt de universele wet van aantrekking: dat datgene groeit/groter wordt, waar je je aandacht aan geeft.
Om liefde of lichtheid in je leven te ervaren hoef je niet weg te kijken van gebeurtenissen om je heen, maar je kunt wel steeds kiezen tot waar je aandacht gaat. En je ook bewust richten op dat wat je energie geeft, blij maakt, waar je plezier in hebt en wat je helpt om weer verbinding te maken met de liefde die in jezelf zit en die je met anderen deelt. Zoals ik vertelde in het vorige stukje, vind ik die weer terug in de natuur: voor mij een anker.

Hoe zorg jij voor jezelf?
Wat zijn jouw ankers?

Wat helpt jou om het goud in jezelf en in je leven weer te zien?
Wat er altijd is, maar waar je steeds van wordt afgeleid? Ankers die je helpen om je dat weer te herinneren? 

Kom jij weer tot jezelf als je met je hond speelt en kroelt, of meer als je door de weilanden fietst of juist in bad ligt? Als je goed voor jezelf zorgt, het thuis gezellig maakt en lekker kookt voor jezelf? Als je kaarsen aansteekt, misschien een geliefd muzieknummer luistert of daar lekker op meebeweegt? Of als je helemaal niks doet en in de vlammetjes van het haardvuur staart? Heb je een favoriete plek in je huis, waar je je het fijnste voelt? Helpt meditatie jou (zie ook bij tips onderaan deze nieuwsbrief) of het kijken naar foto’s die een bijzondere betekenis voor je hebben? Of je gedachten delen met een dierbare vriend(in)?

En merk je dan op dat er weer licht komt, waar je dat misschien even kwijt was, dat je weer kan ontspannen als er wat afstand komt van die negatieve gedachten of gevoelens? Dat je hart weer open gaat en je verzachting kan voelen? Neem dan eens bewust waar hoe je dat positieve gevoel in je lijf ervaart en dat het misschien sterker wordt door er nog meer van in te ademen en je hele lichaam en energieveld om je heen mee op te vullen.
Dit geeft een verschuiving in je energie die maakt dat je daarna anders aankijkt of omgaat met de uitdagingen om je heen. En dat je die lichtere energie ook naar je omgeving uitstraalt. Het geeft meer ruimte, waarin je weer ingevingen krijgt, creatief kan zijn, zodat je weer ideeën krijgt en nieuwe mogelijkheden ziet voor situaties waar je eerder geen uitweg zag.

Juist voor die dagen wanneer je in tunnels zit, je belemmerd of somber voelt, herinner ik je eraan dat je het niet hoeft ‘op te lossen’. En dat je juist dan kan zorgen voor jezelf door terug te vallen op je ankers, die je helpen om je energie te ‘shiften’ en weer liefde en licht te belichamen! Hoe meer mensen dat doen, des te mooier maken we deze wereld!

Scroll naar boven