Slaapproblemen

Slaapproblemen

Een gezonde nachtrust zorgt ervoor dat je lichaam ‘s nachts herstelt van de dag. Orgaansystemen komen tot rust, afvalstoffen worden opgeruimd en je hormoonhuishouding wordt in balans gebracht. Wie niet lekker in zijn/haar vel zit, knapt soms al geweldig op door de uren en kwaliteit van de slaap te verhogen. Ontspannings- en ademhalingsoefeningen maar ook wat aanpassingen in je leefstijl – vooral in de avonduren – kunnen daarbij helpen. Hier vind je 10 tips als je moeite hebt met inslapen of als je ‘s nachts wakker ligt.

Hulpmiddel

Ook op energetisch niveau heb je ‘afvoerkanalen’ om alles wat je niet meer nodig hebt af te kunnen voeren. Energie van andere mensen, van plekken waar je geweest bent, van gedachten of gesprekken waar je in blijft hangen, kan aan je blijven ‘plakken’. Maar ook ‘vervuiling’ van je eigen energie door zoiets als (computer)straling kan verstorend werken. Met de grote hoeveelheid prikkels waar we overdag aan worden blootgesteld, is het dus belangrijk dat deze kanalen goed open staan.

Je kunt de kanalen weer openzetten door punten op je lichaam vast te houden en zo te verbinden. Dat doe je door hier 2 vingers (wijs en middelvinger) tegenaan te houden.
De punten zijn:

  1. het begin van je wenkbrauw (dus vlak boven en opzij van je neus)
  2. het punt dat je vindt als je vanaf de midden-bovenkant van je schaambeen 2 duimen naar opzij gaat aan dezelfde kant.

De punten 1 en 2 verbind je apart aan je linkerkant en aan je rechterkant (rechte kanalen). Vervolgens verbindt je ze ook kruislings (schuin kanaal) door linker wenkbrauwpunt met rechter schaambeenpunt te verbinden en andersom.

Je houdt de verbinding ongeveer 2 minuten vast; soms merk je aan een kloppend gevoel onder je vingers dat de energie daar weer goed doorstroomt. Zorg dat je ontspannen ligt en dat je een rustige (buik)ademhaling hebt.

Remedie

In de bloesemremedie Bach Rescue Night zit o.a. de remedie Paardenkastanje, die rust brengt bij gepieker en malende gedachten wat bijdraagt aan een meer ontspannen nachtrust en een gezonde slaap!

Blijf je last houden van slaapproblemen, maak dan een afspraak om in een consult de oorzaak hiervan op te sporen en eventuele blokkades te herstellen.

Scroll naar boven