Marjet

Marjet en Metta

‘Metta’ kan worden vertaald als liefdevolle aandacht. Bij het werken aan herstel van klachten of onbalansen is liefdevolle aandacht een manier van aanwezig-zijn met dat wat is, zonder daar een oordeel over te hebben. Met zachte ‘metta-ogen’ kijken naar wat er in je leven speelt, geeft ruimte voor verandering. Er kan weer beweging komen in datgene wat vast zat, zodat de energie weer kan stromen. En dat is merkbaar en voelbaar: je voelt je vrijer en kan weer verder op je eigen weg.

Even voorstellen: Marjet Gregory

Marjet Gregory

Al in mijn eerste jaren als fysiotherapeute vroeg ik me vaak af wat het verband was tussen een fysieke klacht en de levensinstelling, persoonlijkheid of de gewoontes van mensen. Vanuit een brede interesse in het welzijn van mensen ging ik cursussen en workshops volgen, zoals intuïtieve ontwikkeling, familie opstellingen, kleurentherapie en kwam daarbij ook in aanraking met kinesiologie. De holistische benadering die kijkt naar de samenhang tussen fysieke aspecten, psychische/emotionele factoren en de rol van voeding en omgevingsfactoren, gaf mij de mogelijkheid die vraag te beantwoorden. Door te werken met de kinesiologische spiertest kan bovendien heel individueel worden gekeken naar de oorzaken van een klacht of vraag en wat de weg naar herstel is. Want ieder mens is uniek en heeft zijn eigen verhaal.

Ik volgde met veel enthousiasme meerdere kinesiologie modules bij de Hof van Axen, Stichting Topki en sloot me aan bij het Welkin Kinesiologie College waar ik in 2011 mijn certificaat als Wellness kinesioloog behaalde. Daarbij hoorde ook een training bij de Academie voor Coaching en Counseling. In 2015 deed ik meerdere cursussen bij Opleidingscentrum Espavo, een werkwijze die gaat over mensen zó begeleiden, dat ze echt in hun kracht gaan staan.

Net zo belangrijk als mijn opleidingen, is alles wat ik heb geleerd van mijn eigen processen en rollen in het leven, als dochter, zusje, vriendin, partner, moeder (van drie inmiddels volwassen kinderen), collega…. en ik leer iedere dag weer van het leven zelf!

Herstellen van je energie balans, gesprek en bewustwording ondersteunen niet alleen je lichamelijke herstel maar helpen je vooral om de verbinding met je eigen ‘vonk’ (weer) te voelen en van daar uit richting te geven aan je leven.

 

Scroll naar boven