Kinesiologie

Wat is Kinesiologie?

Kinesiologie betekent letterlijk: ‘leer van de beweging’. In de ‘toegepaste kinesiologie’ gaat het om de beweging van de levensenergie.

Achtergrond

De zeven chakra’s
De zeven chakra’s

John Thie, een Amerikaanse chiropractor, integreerde de toegepaste kinesiologie met kennis uit de Chinese Geneeswijzen en Acupunctuur. Deze holistische geneeswijzen hebben een visie die gericht is op de hele mens: ze kijken naar de samenhang van lichaam, ziel en geest. Ziekte en pijn zijn een verstoring van je natuurlijke evenwicht, waarbij je vitale levensenergie niet goed kan doorstromen. John Thie ontwikkelde in de vorige eeuw Touch for Health: een holistische geneeswijze die tot doel heeft de levensenergie weer vrij te laten stromen. Sindsdien zijn er over de hele wereld nieuwe technieken en cursussen ontwikkeld op het gebied van de toegepaste kinesiologie.

Via de spiertest wordt de energiestroom getest: hoe beweegt jouw energie? Is die in balans, of is er een tekort of juist teveel aan energie in een energiebaan (meridiaan), een blokkade? Je staat voortdurend bloot aan prikkels (energieën) in je omgeving; ook gedachten en emoties geven een verschuiving in je energie. Je lichaam heeft het vermogen om zich aan te passen en te herstellen zodat er een evenwicht bewaard blijft. Maar langdurige lichamelijke of emotionele overbelasting, specifieke stressfactoren of life events kunnen ervoor zorgen dat je energie ergens blokkeert en tot klachten leiden. Door deze knelpunten op te zoeken en je energiestroom te herstellen, kan jouw zelfherstellende vermogen zorgen dat je sterker voelt, gezond en vitaal.

 

Meer

Scroll naar boven