Veelgestelde vragen (FAQ)
Als de balans tijdens een consult kinesiologie wordt hersteld, is dit dan blijvend?
Daar kan ik je geen zekerheid over geven, net zo min als je garantie hebt over nooit meer te zullen vallen, als je net hebt leren fietsen….. Je energielichaam staat in wisselwerking met je binnenwereld én met de buitenwereld en energie is altijd in beweging. Maar mochten klachten terugkeren, dan is dat meestal minder ernstig en is je balans weer sneller hersteld dan de eerste keer.
Hoeveel tijd zit er tussen de consulten in?
De tijd tussen consulten staat niet vast; ik kan testen na een consult hoe lang de ‘integratietijd’ is, d.w.z. de tijd die je nodig hebt om e.e.a. te verwerken en te wennen aan een nieuwe balans. Meestal is dat 2 – 4 weken, maar je kunt ook zelf kijken wanneer je weer toe bent aan een volgend consult. Voor je proces kan het soms prettig zijn een paar keer met kortere tussenpozen te komen, wat we natuurlijk samen afspreken.
Staat elke behandeling op zich, dus wordt er met elk consult weer aan een ander stukje gewerkt?
Bij een vervolgconsult bespreken we hoe het is gegaan sinds de vorige keer en wat op dít moment voor jou prioriteit heeft; het kan zijn dat er iets op de voorgrond staat. Zo niet, dan kan ik ook uittesten welk stuk nu prioriteit heeft om voor je klacht een volgende stap te maken en meer de diepte in te gaan. In de kinesiologie kijk je immers via verschillende invalshoeken (lichaam, voeding, emoties) hoe je aan het herstel kan werken, al heeft alles wel met elkaar te maken.
Hoeveel behandelingen zijn er gemiddeld nodig?
Dat hangt er vanaf: bij een allergie behandeling kan ik na de intake aangeven hoeveel behandelingen er nodig zijn als er basisstoffen van je immuunsysteem gebalanceerd moeten worden. Het kan zijn dat dan de overgevoeligheid voor andere stoffen dan al vermindert; die specifieke stoffen komen daarna aan bod. Ben je voor meerdere stoffen overgevoelig, dan zijn daar ook meerdere behandelingen voor nodig. Bij andere klachten of vragen, is niet altijd te voorzien hoe snel er resultaat is. Maar na 3 behandelingen kijken we naar wat er veranderd is en overleggen we of het zinvol is om verder te gaan. Ook later in een behandeltraject zijn er evaluatiemomenten waarop we even stilstaan om te kijken naar de resultaten.
Hou ik mijn kleren aan tijdens een behandeling met kinesiologie?
Ja, maar ik vraag je wel om je schoenen uit te doen voor als ik punten op je voeten behandel. Het kan fijn zijn om dikke sokken mee te nemen, zodat je voeten warm blijven. Een behandeling kan zittend of liggend op de behandelbank worden gegeven.
Ik heb schouderklachten, test je altijd via armspieren?
Voor het testen met kinesiologie kunnen ook andere spieren worden gebruikt, zoals bijv. een bovenbeenspier. Het hangt even van je houding (liggend/zittend) af, wat praktisch is.
Kun je ook kinderen behandelen met kinesiologie?
Kinderen kunnen meestal v.a. een jaar of 5 rechtstreeks getest worden. Als ze jonger zijn, kan dat via een van de ouders, die dan tussenpersoon is. Zelfs (huis)dieren kunnen op die manier via hun baasje getest worden bij klachten!
Doe je nog meer behalve kinesiologie; je praktijk gaat toch ook over coaching?
Goede vraag! Coaching is een belangrijk onderdeel van mijn behandelingen, maar is er in verweven. Bij behandelvragen is het belangrijk om helder te krijgen wat er speelt, wat je zélf wil en wat bij je past. Daarvoor gebruik ik mijn vaardigheden als counsellor/coach en ook om jou te begeleiden naar het ontdekken hoe je je eigen energie beter in balans kunt krijgen en houden. Daarvoor zet ik natuurlijk mijn kinesiologische behandeltechnieken in, maar ook gesprekstechnieken of tools, zijn daarin verweven. Immers, als je in je leven doet waar je energie van krijgt, je vrij voelt om keuzes te maken die bij je passen en een gevoel van zingeving hebt over je leven, geeft je dat al een flinke veerkracht om met veranderingen om te gaan. Verder kijk ik – als het kan bijdragen aan je vraag- soms naar de Tzolkin: de kalender van de Maya’s, die op basis van je geboortedag veel vertelt over je kwaliteiten en talenten om je daarmee meer bewust te maken van je eigen scheppingskracht!