Spiertesten

Spiertesten

De kinesiologische spiertest is een biofeedback instrument om met je lichaam te communiceren. Om te testen gebruik ik meestal je arm en breng die in een bepaalde positie. Via zachte druk krijg ik informatie over de energiestroom in het circuit waar de spier deel van is: hersenen, zenuwen en spieren. Wanneer je lichaam een prikkel waarneemt die stress geeft, reageert het met een korte ontkoppeling in dit circuit, zodat de reactie van de spier even wegvalt: alsof de spier even ‘verzwakt’. Met de spiertest kan de reactie van je lichaam op uiteenlopende prikkels en situaties worden getest en kunnen verbanden duidelijk worden. De kinesiologische driehoek laat zien hoe informatie van verschillende levensgebieden daarbij wordt betrokken.

De insteek bij het werken met de spiertest is jouw doel voor de behandeling. Tijdens het testen raak ik punten op je lichaam aan, zoals reflexpunten, die verbonden zijn met meridianen, organen of systemen. Ik vertel wat ik daarbij tegenkom en vraag jou om aan te geven of je dit herkent en waar je dat kan plaatsen in je leven.

Ook werk ik met energetische buisjes, die de trilling van een stof bevatten, zoals van een voedingsmiddel of van een vitamine of mineraal, een hormoon of een enzym om de reactie van jouw lichaam hierop te testen. Daaruit leid ik af waar een onbalans is en wordt duidelijk hoe de verbanden zijn die de achtergrond vormen van jouw verhaal.

Scroll naar boven