De universele wet van energie

 

Albert Einstein ontdekte al dat alles energie is. Alles bestaat uit kleine deeltjes, atomen, elektronen, die met elkaar een trillingsfrequentie hebben. Ook je lichaam, je cellen en organen hebben een eigen frequentie. Maar ook niet-materiële zaken, zoals gedachten en emoties zijn een vorm van energie met een eigen frequentie. En op trillingsniveau staat alles met alles in verbinding en heeft invloed op elkaar. Denk maar eens aan wat je ervaart als je in kamer komt waar ruzie wordt gemaakt, of in een ruimte waar harmonie is en mooie muziek klinkt. Of hoe je je voelt als je denkt aan iets vervelends wat je hebt meegemaakt of juist aan iets wat je fijn vond. Wij worden dus beïnvloed door energie uit onze omgeving, maar hebben daar zelf ook weer invloed op. Hoe werkt dat laatste dan precies?

Volgens de universele wet trekt iedere vorm van energie soortgelijke energie aan (resonantie). Energie volgt aandacht, dus waar je aandacht aan geeft, dat ‘groeit’. Je zou ook kunnen zeggen dat je met je aandacht ergens voeding aan geeft, en dat wat je uitzendt dus van invloed is op wat je vervolgens aantrekt en ervaart. In het dagelijks leven gebeurt dit voortdurend: zo trek je met positieve gedachten, positieve ervaringen, maar voed je met angst gedachten ook ervaringen van angst.
Als je begrijpt, hoe volgens deze wetten de wereld, jijzelf en je lichaam functioneert en je wil hier zelf invloed op uitoefenen, is het zaak om je bewust te worden van je gedachten, je overtuigingen en je gevoel en de verbanden te zien met je situatie om bewust je gewoonte-patronen te kunnen veranderen. In de consulten in mijn praktijk komen vaak ook puzzelstukjes en verbanden boven die je hier bewust van maken. Door af te stemmen op wat voor jou klopt en goed voelt ga je zelf achter het stuur van je leven zitten. Zo trek je vanuit bewustzijn aan waar je je werkelijk van binnenuit mee wil verbinden.

Scroll naar boven