Aandacht voor aarding

In de weken na het ongeluk in mei, waarbij ik nogal wat letsel opliep, merkte ik dat ik langere tijd niet goed geaard was: blijkbaar was het beter voor mijn herstel om even niet teveel aanwezig te zijn in mijn lichaam. Ik hoor echter ook van mensen om me heen en van collega’s die in de praktijk werken, dat veel mensen in deze corona tijd, meer moeite hebben om zich goed met de aarde te verbinden. Er gebeurt ook nogal wat in de wereld om ons heen wat angst en onzekerheid geeft en invloed heeft op onze persoonlijke situatie. Daarnaast hebben wij als aardebewoners te maken met het feit dat ook de trillingsfrequentie van de aarde hoger wordt (zie de nieuwsbrief van april). Hoe kun je er zelf voor zorgen dat je wat beter geaard bent?

Aarding gaat over de verbinding met de aarde: vanuit de natuurkunde is bekend dat een aardekabel ervoor zorgt dat (overtollige) stroom afgevoerd kan worden naar de aarde, zodat een elektrisch systeem niet wordt opgeblazen.

Wij zijn energetische wezens: door ons lichaam stroomt de levensenergie die voortdurend veranderd door invloeden van binnenuit en van buitenaf. Ook voor ons is een goede verbinding met de aarde van belang om energie te kunnen afvoeren naar de aarde én om de energie van de aarde die ons voedt, weer op te nemen zodat we ons goed voelen en goed kunnen functioneren.

Je aarding kan fluctueren door de dag heen; zo hebben sommige mensen als ze ’s morgens wakker worden, echt even tijd nodig om te aarden en in hun lichaam te landen. Maar ook lichamelijke pijn, spanning, heftige situaties of emoties die je ervaart of moeheid, kunnen maken dat je minder geaard bent. Je kunt dan het gevoel hebben dat je niet goed in je lichaam zit, alsof je alles van een afstand meemaakt, of dat je helemaal geen emoties voelt, terwijl je die wel zou verwachten. Het kan ook zijn dat je juist helemaal wordt meegesleurd door emoties en daar weer moeilijk uitkomt. Dat je snel overprikkeld of moe bent, doordat je moeilijk af kan voeren wat er allemaal binnenkomt. Fysiek kun je merken dat je tegen voorwerpen opbotst of je verstapt, struikelt, het kan ook zijn dat je je moeilijk kunt concentreren en er niet helemaal goed bij bent.

Wanneer je hier last van hebt of als je in bepaalde situaties goed geaard wil zijn (bijv. bij een tentamen of presentatie), lees dan hieronder wat je kan helpen om je aarding te verbeteren:

Tips:
Fysieke activiteiten, zoals sporten, wandelen, maar ook in de natuur zijn; bewust wat dieper ademhalen en voelen hoe de lucht naar binnen en weer naar buiten stroomt; jezelf bewust ontspannen en met je aandacht in je lichaam zijn. Op blote voeten lopen, vooral buiten, in de tuin (aarde) werken, languit op het gras liggen.
Bij spanning: voer stress af door je vingertoppen tegen je voorhoofd te leggen, zodat het bloed weer naar je voorste brein gaat en je weer helder kan denken; adem rustig naar je buik, voel hoe je weer ontspant.
Misschien zijn er specifieke oorzaken (ergens niet willen zijn, angstgevoelens, afkeer) waardoor je niet goed aardt; kun je daar wat aan veranderen? En zit je in een lastig gesprek? Zet je beide voeten op de grond in plaats van je benen over elkaar te kruisen.
Douchen en jezelf schoonspoelen (alles van je af laten spoelen, ook innerlijk) en met aandacht afdrogen werkt aardend evenals massage. Je kunt ook zelf om beurten over je bovenarmen wrijven, dan je bovenbenen, vervolgens je stuitje en nog even op je voetzolen het punt in het midden naast de bal van je voeten masseren.
Met slapen verbeter je ook je aarding, evenals met eten wanneer je daaraan toe bent.

Mocht je geen baat hebben bij bovenstaande tips en het gevoel hebben dat je ook last hebt van aardingsproblemen, maak dan eens een afspraak voor een consult waarin ik niet alleen met je kijk naar mogelijke diepere oorzaken die je belemmeren om goed geaard te zijn, maar waarbij ik ook met remedies of andere procedures kan werken om dit te verbeteren.

Scroll naar boven