Hoe is jouw energiefreqentie?

In maart dit jaar schreef ik over de verhoogde trillingsfrequentie van de aarde, die ook van invloed is op ons. Wij hebben zelf immers ook een trillings- of energiefrequentie, die bepaald wordt door de trilling van al onze cellen, alles wat we denken en voelen en wat er in ons energieveld is opgeslagen.

Onze trillingsfrequentie  is variabel en wordt door alles in en om ons heen beïnvloed, zoals o.a. gedachten, emoties, voeding, beweging, ontspanning, omgevingsfactoren en ook de duur en kwaliteit van onze slaap. Maar het zijn vooral onze gevoelens die een grote invloed hebben op hoe we ons voelen. David Hawkins heeft hier onderzoek naar gedaan en een schaal gemaakt (van de levels of consciousness) met een score voor een staat van bewustzijn. Alles onder 200 kost energie, daar kun je zelfs op den duur ziek van worden. Wat erboven zit, verhoogt je frequentie en maakt je gezonder en gelukkiger. Wereldwijd ligt het gemiddelde ongeveer op 200.

 

 Bewustzijnsniveau   LOC waarde  Levensopvatting:

het leven…

Verlichting 700+ …’is’
Rust, gelukzaligheid 600 …is volmaakt
Vreugde, onvoorwaardelijkheid 540 …is volledig
Liefde, verering 500 …is vriendelijk
Verstandig, wetenschap 400 …is betekenisvol
Acceptatie, productiviteit 350 …is harmonisch
Bereidwilligheid, optimisme 310 …is hoopvol
Neutraliteit, vertrouwen 250 …is bevredigend
Moed, instemming, integriteit 200 …is maakbaar
Trots, opschepperij 175 …is veeleisend
Woede, haat 150 …is vijandig
Begeren, verlangen 125 …is teleurstellend
Angst, terugtrekken 100 …is beangstigend
Verdriet, zorgen 75 …is triest
Apathie, hopeloosheid 50 …is zonder hoop
Schuldgevoel 30 …is kwaad
Schaamte, vernedering 20 …is ellendig

(bovenstaande schaal is een vereenvoudigde versie van de schaal van David R. Hawkins, uit het boek ‘Christina, als tweeling geboren’ van Bernadette von Dreien, blz 123)

Wat onder de 200 ligt, heeft een negatieve invloed op je energie, waardoor je jezelf naar beneden haalt en wat ook voor je omgeving voelbaar kan zijn als ‘zware energie’.  Gevoelens die daarboven liggen, werken verruimend, versterken je innerlijke groei en leveren een positieve bijdrage aan je omgeving.

Loop je steeds aan tegen lagere waarden zoals door een gevoel van schaamte (‘ik mag er niet zijn’) of schuldgevoel, wat zich manifesteert als zelfverwijt en slachtoffergedrag, dan zijn er altijd mogelijkheden om hier wat mee te doen, zodat je die kan loslaten en er meer ruimte komt voor gevoelens die je meer energie geven.

In deze tijd zijn er al veel mensen die een trilling hebben rond de 500 of hoger; kinderen die nu geboren worden hebben vaak al direct een hogere trilling dan hun ouders, maar ook volwassenen die bewust zijn over hoe ze in het leven staan en werken aan bewustzijnsgroei verhogen daarmee hun energiefrequentie. Het mooie is dat je met je individuele frequentie een bijdrage geeft aan het collectief, de gezamenlijke frequentie van de mensheid. En dat is een stap naar meer liefde, licht en vrede in de wereld.
In een volgend blog geef ik wat concrete handreikingen voor  het verhogen van je trillingsfrequentie.

Scroll naar boven