Anders kijken naar het corona virus

Door de pandemie die ontstaan is met het corona virus, hebben we allemaal te maken met ingrijpende veranderingen in onze levens. De economie wordt dusdanig geraakt, dat we de toekomst op dit moment nog niet kunnen overzien. Wereldwijd zijn mensen besmet met het virus, die soms moeten vechten voor hun levens en zijn er anderen die hun dierbaren verliezen. Daarbij komt ook bij mij de vraag boven welke betekenis deze gebeurtenissen hebben op een diepere laag. De kalender van de Maya’s, de Tzolkin, waar ik in de nieuwsbrief van december over schreef, geeft hier meer inzicht in.

We leven in een tijd leven waarin de evolutie van de aarde gericht is op verandering: door de mens gecreëerde misstanden komen boven, denk maar aan de vervuiling van de aarde, de stikstof en pfas problemen, de vluchtelingenstromen en de oliecrisis. Er is op allerlei terreinen vernieuwing nodig op een fundamenteel niveau.

Sinds 2012 al is de trillingsfrequentie van de aarde aan het verhogen, wat ook van invloed is op ons als aarde bewoners, want wij hebben ook een eigen trillingsfrequentie en worden hierdoor ‘uitgenodigd’ om die mee te verhogen. Dat kan gepaard gaan met klachten, slecht slapen, veel dromen, oude ballast uit het verleden die bovenkomt. Met daarbij ook veranderingen in het magnetische veld van de aarde wordt onze rechter hersenhelft sterk geactiveerd, die te maken heeft met creativiteit, verbeeldingskracht, intuïtie, helder weten, zingeving, denken in mogelijkheden. Zo hebben we in de afgelopen jaren al heel veel innovatie gezien zoals bijvoorbeeld in de energie transitie en dat is ook hard nodig.

We hebben dus de mogelijkheid om ons bewustzijn te verhogen. En het lijkt erop dat het coronavirus een katalysator is in het vernieuwingsproces waar we in zitten. De Tzolkin laat ons zien dat dit virus vraagt om ons bewust af te stemmen op wat we belangrijk en van waarde vinden in en voor het leven hier op aarde. Zodat we vanuit nieuwe normen en waarden kunnen zorgen voor verandering. Ook als het om moed vraagt om oude systemen los te laten, die de vernieuwing tegenhouden.

De energetische lading die volgens de Tzolkin is verbonden met het corona virus heeft te maken met visie en stabiliteit. Je kunt dit illustreren met het beeld van een adelaar die vanuit een veilig nest hoog opvliegt en het geheel kan overzien, maar met zijn superscherpe ogen ook details kan waarnemen. Maar hoe vertaal je dit naar onze huidige situatie?

De beperkende maatregelen waar we ons nu aan houden, maken dat we meer thuis moeten blijven. Ik hoor verhalen van mensen die gaan opruimen of klussen aanpakken die waren blijven liggen, hun huis (basis) op orde brengen. Of die met de kinderen overdag thuis gaan zorgen voor structuur in de dag. Er is minder afleiding, meer rust op straat nu verleidingen en verplichtingen buiten de deur wegvallen.

Dat maakt ook dat onze aandacht meer op onszelf wordt gericht. Wat neem je daarbij innerlijk waar: het ene moment misschien angsten en zorgen; het andere moment plezier of genot als je even lekker in de zon gaat zitten. Je kunt je ook bewuster worden van wat voor jou in je leven kloppend is en wat niet langer meer bij je past. Dat kan gaan om gewoontes, praktische zaken, maar ook om relaties of het werk dat je doet. Daarover praten of dit delen met anderen, kan je meer helderheid geven om te voelen welke veranderingen voor jou passend zijn. Dat helpt je om dichter bij jezelf te komen en je eigen kracht te ervaren. Dat gaat over stabiliteit van je eigen basis.

Tegelijkertijd zien we in deze dagen dat het ieder-voor-zich gevoel minder groot lijkt te zijn: minder voordringen, meer respect door het afstand houden. Er ontstaan allerlei tekenen van saamhorigheid en compassie: we zijn ons sterker bewust dat we met elkaar verbonden zijn. Zorgmedewerkers draaien overuren, vrijwilligers bieden zich aan om anderen te helpen, mondkapjes te naaien, boodschappen voor anderen te doen of contact te leggen met mensen die alleen zijn. We beseffen wat nu belangrijk is en ervaren hoe fijn het is als we daar aandacht aan besteden. Zo zijn er nu naast de dagelijkse stroom van berichten over de slachtoffers van het virus, gelukkig ook berichten over positieve initiatieven die ontstaan.

Wat belangrijk is in dit hele proces, is om je bewust te zijn waar je op afstemt. Je hebt zelf keuze en maakt voortdurend keuzes. Er is een universele wet die aangeeft dat je aantrekt wat je uitzendt, dus met je gedachten creëer je je werkelijkheid. Heel concreet op dit moment is de energie die meekomt met de voortdurende berichtgeving over de slachtoffers en de negatieve gevolgen van het corona virus. Wat doet die met jou?

De berichten genereren een collectief gevoel van zorgen, angst en onzekerheid. Natuurlijk is het belangrijk op de hoogte te zijn van wat er gebeurt en nodig is aan maatregelen, maar je kunt er bewust voor kiezen om hier niet de hele dag naar te luisteren en over te praten. Je kunt die angstgedachten stoppen en je richten op wat je werkelijk wilt laten groeien. Angst doet de energie terugtrekken, is belemmerend, terwijl liefde ruimte geeft en helend is; liefde verbindt door alles te omsluiten.
Als je het moeilijk vindt om van die gedachten los te komen, kan deze oefening je helpen.

Je kunt andere gedachten kiezen die je een positief perspectief en een goed gevoel geven. Je kan die delen met anderen. En ervoor kiezen om iedere dag goed voor je eigen energie te zorgen: weet je van jezelf wat jou energie en plezier geeft, wat maakt dat je je goed voelt? Waar je passie voor voelt en blij van wordt?

Besef dat wanneer je je daarop richt, jouw trilling veel hoger is dan wanneer je mee gaat trillen met dat wat angst en zorgen genereert. En dat je met een hogere trilling een positieve bijdrage geeft aan het collectieve energetische Veld, waarmee we allemaal verbonden zijn en door beïnvloed worden. Ieder mens is uniek en heeft talenten; ieder mens is deel van het grote geheel en neemt daarin een unieke plek in. Zo maken we de wereld met elkaar lichter en mooier!

Scroll naar boven