Boost je immuunsysteem!

Toen ik vorig jaar herstellend was van een ernstig ongeluk heb ik van alles gedaan om mijn herstel te ondersteunen. Wat sindsdien een ritueel is gebleven om de dag mee te beginnen, is het kloppen op specifieke punten op mijn bovenlichaam om de energiestroom in meridianen te stimuleren. Het geeft vitaliteit en meer stevigheid en maakt je klaar om de dag in te gaan. En je geeft je immuunsysteem een boost, wat zeker in dit (griep)seizoen een bruikbare tip is, die je in acute situaties meerdere keren op een dag kunt inzetten! 

Ga rechtop staan of zitten, je voeten naast elkaar op de grond en adem even rustig in en uit. Klop vervolgens rustig met je vingertoppen op onderstaande punten, ca 20 sec. per punt, of langer als je dat prettig vindt. Experimenteer hoe stevig of hoe zacht je klopt en wat een fijn ritme is. Zorg ervoor dat je ook tijdens het kloppen goed blijft door ademen. De punten zijn:

  1. Vlak onder je sleutelbeenderen vind je links en rechts naast je borstbeen twee kuiltjes waar de eindpunten van je nier meridianen liggen. Deze belangrijke meridianen zorgen voor je levensenergie zodat je klaar en opgeladen bent voor wat de dag je brengt. Door op deze punten te kloppen maak je je energiesysteem echt wakker en zet het als het ware aan.
  2. Dit is het gebied van je borstbeen, waaronder je thymus ligt, een klier die belangrijk is voor de aanmaak van immuun cellen. Je beklopt je borstbeen met beide handen net naast elkaar of één hand boven de andere. (Misschien heb je een gorilla dit wel eens zien doen in een film: zichzelf op de borst kloppen alsof hij wilde laten zien hoe stoer en sterk hij was! Niet voor niks dus 😉!) Je versterkt het effect door tegelijkertijd een positieve affirmatie of intentie uit te spreken. Net wat voor jou helpend is op dat moment; dat kan bijvoorbeeld zijn: ‘mijn lichaam is gezond en sterk’.  Of ‘ik voel me zeker en vol vertrouwen’.
  3. Deze punten op je onderste ribben in de lijn van de tepels, zijn verbonden met de milt meridiaan. Je milt heeft de belangrijke taak om afvalstoffen op te ruimen, zodat je energiesysteem niet vervuild raakt. Dat kan ook vervuiling zijn door gedachten en emoties, zoals wanneer je veel piekert of je steeds maar zorgen maakt. Als dat het geval is, kun je tijdens het kloppen benoemen welke zorgen of negatieve gedachten je loslaat.

Neem na het kloppen even een moment om bewust waar te nemen wat je in je lichaam voelt en wat er veranderd is in je energie.

Scroll naar boven