Je energieveld opschonen

Merk jij wel eens dat je na een intense dag of drukke avond niet zo lekker slaapt? Of dat je (te) vaak met een ‘vol hoofd’ rondloopt?
Veel mensen zijn gevoelig voor prikkels uit hun omgeving. Kleine gewoontes kunnen je dan helpen, zoals:

 • Overdag zorgen voor ‘me-time’ momenten: even pauze inlassen en met je aandacht naar binnen gaan: hoe voel je je eigenlijk, zijn er veel gedachten, hoe is het met je energie? Ontspan je bewust, voel of er een behoefte bovenkomt, even bewegen of wat drinken of anders.
 • Volg je ademhaling eens bewust 1-2 minuten en verdiep die een beetje naar 4 of 5 tellen voor in- en uitademing.
 • Zorg dat je niet te lang zit, maar tussendoor even beweegt. Letterlijk in beweging komen maakt dat je ook je energie in beweging brengt (en beter afvoert).
 • Zorg dat je goed geaard bent, zet je voeten naast elkaar (ook tijdens lastige gesprekken!) en lees de tips in het stukje over aarding 

Heb je de gewoonte om in het contact met anderen te ‘blenden’? Dat maakt dat je een ander goed aanvoelt, maar teveel blenden kan er voor zorgen dat je zóveel van de ander voelt, dat je jezelf een beetje kwijt raakt. Wat kan je doen om op zulke momenten of s’ avonds voordat je gaat slapen, jezelf weer op te schonen? 

 • Schoon jezelf op door te douchen en alles wat je hebt opgepikt door het afvoerputje te laten wegspoelen. Visualiseer dit of weet dat dit gebeurt en fris jezelf helemaal op (met een duik -als je gaat zwemmen- gebeurt dit ook!). Doe ook andere kleren aan en hang wat je daarvóór aanhad even op bij een open raam om uit te wasemen.
 • Na contact met iemand kun je ook merken dat je stemming of energie niveau veranderd is. Neem waar wat je voelt: herken je dit als iets (energie) wat je bij de ander waarnam of hoorde, heb je dat overgenomen of heeft diegene dat bij jou ‘gedropped’? Verzamel die energie dan uit je systeem, maak er een pakketje van en geef dat terug aan de ander. Maak in gedachten of fysiek ook het gebaar van het uitstrekken en overgeven aan die persoon.
  (Ook als het geen fijne energie is, dan is het nog steeds iets van de ander en kan alleen diegene er zelf wat aan doen, het hoort niet bij jou. Is dat lastig, leg dan je vingertoppen tegen je voorhoofd en adem rustig een aantal keren om het in liefde terug te geven.)
 • Ga ook eens na of je jouw energie hebt achtergelaten bij een ander. Maak ook daar een plaatje van (bijvoorbeeld: trek je handen uit naar die ander en veeg jouw energie uit diens energieveld bij elkaar en haal die naar je lichaam terug) of weet dat je die nu bewust weer terughaalt naar jezelf.
 • Terwijl je met je voeten contact hebt met de grond, stel je je voor dat je vanuit een persoonlijke zon boven je hoofd, een douche over je heen laat spoelen van licht of in een kleur die precies bij jou past en dat je je daar helemaal mee opvult. En stel je voor dat je jouw eigen energie helemaal inademt, zodat die zich weer helemaal in je lijf en energie veld kan verspreiden.
 • Heb je desondanks toch het gevoel dat je met onzichtbare draadjes met een ander verbonden bent, lees dan meer over ‘psychische koorden’.

Praktijkinformatie

Metta4balance, praktijk voor kinesiologie en coaching
Abraham van der Hulstlaan 4
2121 XM Bennebroek

T 06-1443 8483
M info@metta4balance.nl
Route

Aangesloten bij

Kvk nr. 53915828