‘Laat voeding uw medicijn zijn’- Hippocrates

Zit jij ‘lekker in je lijf’? Word je uitgerust wakker en ben je de hele dag energiek en aanwezig om te doen wat je wil doen? Of herken je jezelf in hoe ik me eerder dit voorjaar voelde: overdag soms energie-dips, waarbij ik toch wel érg uitkeek naar mijn ochtendkoffie, het brood bij de lunch en al helemaal naar de chocola in de avond! Ik voelde ook dat ik ergens ballast bij me had, waarvoor ik echt iets fysieks te doen had, maar hoe?

Aan te weinig beweging kon het niet liggen. Of misschien toch wat serieuzer kijken naar mijn voeding? Een detox kuur onder begeleiding, waarbij ik ergens een week intern zou gaan, sprak me niet aan. En toen liep ik (toevallig?) tegen het boek van Anthony William aan: Cleanse to heal dat vorig jaar is verschenen. Hippocrates had ooit al de uitspraak gedaan dat je voeding je medicijn kon laten zijn en dat is wat A. William met zijn boek beoogt.

Met zijn aanpak zijn de afgelopen jaren duizenden mensen hersteld van klachten en chronische aandoeningen, zoals migraine, eczeem en andere huidproblemen, gewrichtsklachten, cysten, vermoeidheid en meer, eenvoudigweg door veranderingen aan te brengen in hun voeding. Uit zijn boek volgde ik de 9 dagen basiskuur, die ik na afloop nog wat verlengde, want het beviel prima! Positieve veranderingen in mijn huid, haar, spijsvertering, stoelgang, meer energie, maar vooral meer rust in mijn lijf!

Tijdens deze 9 dagen laat je bepaalde voeding staan, zoals de meeste granen, (dierlijke) vetten en zuivel en ondersteun je tegelijkertijd je spijsvertering door ‘s morgens te beginnen met citroenwater en selderijsap en overdag met maaltijden die veel fruit en groente bevatten. Met de recepten in het boek voor warme maaltijden, salades, soepen en smoothies, op smaak gebracht met kruiden, is het eten een feestje. Met zijn richtlijnen had ik zelf tussendoor geen honger of een ‘craving’ voor chocola, brood of koffie. Voor mij was het effect volgen van zo’n reinigingskuur een cadeautje voor mezelf! (Wil je meer informatie hierover, lees dan het bericht van 4 juni.)

Scroll naar boven