Zo ben ik nu eenmaal!

die woorden hoor ik vaker. Of zoiets als: ‘ik weet wel dat ik het anders moet aanpakken, maar dat lukt gewoon niet; dat zit gewoon zó in mijn systeem’!
En zo is het precies: (reactie)patronen die we hebben aangenomen die ons in eerdere situaties in ons leven verzekerden van veiligheid, aandacht of van een andere basisbehoefte, zijn vaak in ons brein verankerd. Soms zo diep in het instinctieve of emotionele brein, dat we ze met ons denken niet kunnen beïnvloeden of aansturen. 

Als je daar meer van wil loskomen en weer rust en vrijheid van keuze wil kunnen voelen op het moment dat zo’n reactie door een emotie of situatie wordt getriggerd, lees dan verder. Want begin juni heb ik ‘SIPS 2’ gedaan, een prachtige cursus, om die delen in het brein die zo’n reactiepatroon activeren, weer vrij te maken van de stress die je ooit hebt ervaren waardoor je dit patroon hebt aangenomen. Want alle informatie is opgeslagen in je cellen, zodat door te werken met de spiertest ook de onbewuste informatie in kaart kan worden gebracht. Het mooie van deze methode is dat je het niet eens hoeft te weten of te begrijpen waar je ‘vastzit’ in je systeem, maar dat het weer verbinden van de juiste punten ervoor zorgt dat de blokkade vrij komt en je daarna kan ervaren dat wat je graag wilde veranderen, ineens veel makkelijker gaat. Het kan zelfs prettiger zijn om zonder te praten tijdens de behandeling je aandacht in je lichaam te houden i.p.v. in je hoofd, en daar misschien waar te nemen hoe de verschuiving in energie aanvoelt.

Scroll naar boven