Verbinding

Met tegenstellingen in samenleving, politiek en in persoonlijke relaties, lopen we juist nu vaker aan tegen situaties die voelbaar maken dat je op een andere golflengte zit dan een ander of dan je omgeving, soms zelfs zozeer dat je je echt alleen en verlaten voelt. Het confronteert je ook met de vraag wat jouw waarheid is en hoe je die neerzet en uitdraagt.

Dat gaat dus in eerste instantie over verbinding met jezelf  door eerlijk te kijken naar wat je voelt en wat je gedachten daarbij zijn. Misschien loop je aan tegen overtuigingen die ooit functioneel waren, maar die voor jou niet langer kloppen. Waar je dus zelf iets aan mag doen. Of is er oude pijn van emoties van eerdere situaties in je leven, té overweldigend of waar toen geen ruimte voor was om ze te doorvoelen en weer los te kunnen laten. Innerlijk werk wat een open mind vraagt om zonder oordelen en met  respect om te gaan met dat waar je tegenaan loopt. Loop je daarin vast dan ben je welkom om in een consult bij mij om daar naar te kijken of kun je een afspraak maken bij een andere therapeut.

Vanuit verbinding met jezelf is het veel makkelijker om je met anderen te verbinden. Ook daar geldt dat een open, oordeelsvrije houding en respect, ruimte geven aan anders-zijn en anders-denken. Het luisteren met ‘giraf-oren’ (uitleg daarover vind je hier), kan helpen om op een constructieve manier in een gesprek te gaan en daardoor weer meer verbinding te ervaren. Op een respectvolle manier met elkaar communiceren, geeft meer veiligheid, gelijkwaardigheid en maakt het makkelijker ‘to agree that you disagree’.

Scroll naar boven