Tips voor een gezonde leefstijl

Tips voor een gezonde leefstijl

  • gezonde voeding zoals verse groenten en fruit, voldoende water drinken, geraffineerde suikers zoveel mogelijk mijden en alcohol en koffie beperken. Drink ‘s morgens als je opstaat een glas water om het proces van ontgifting dat ‘s nachts begint, te ondersteunen. je doet je suikerstofwisseling een plezier als je vóór een  maaltijd eerst beweegt met matige intensiteit, al is het maar een paar minuten. Eet niet de hele dag door, zodat je spijsverteringssysteem ook de tijd krijgt om te herstellen.
  • beweging, liefst op een manier dat je er plezier in hebt! Wandelen, fietsen, sporten…als het kan in de buitenlucht. Als je zittend werk doet, zorg dan elk uur voor wat beweging om je energie te laten stromen en even te ontspannen! Er zijn leuke apps om jezelf in een paar minuten een boost te geven.
  • slaap, is hét moment waarop je hele systeem  kan opladen! Hoewel er persoonlijke verschillen zijn en ook per seizoen je slaapbehoefte kan variëren, wordt voor volwassenen 6-8 u aangegeven. Om te zorgen dat je een rustige nacht hebt, vind je hier wat tips.
  • stressvermindering en ontspanning zodat je niet voortdurend ‘aan’ staat en ook kunt herstellen en opladen. Ga na wanneer en waar je tegen belastende stress aanloopt en zoek naar mogelijkheden om daar meer balans te vinden. Dat kan vragen om een stukje bezinning: doe je wat je wil? Waar haal je energie uit en wat kost je energie? Maak je keuzes waarmee je jezelf ondersteunt? Is het nodig om vragen beter je grenzen aan te geven?

Mocht je behoefte hebben aan ondersteuning hierbij, dan kan ik in een consult via het spiertesten samen met jou kijken naar wat jou meer energie kan geven!

Scroll naar boven