Touch for health

Touch for health

Touch for health is de basis van de kinesiologie en werkt met kennis uit de Traditionele Chinese Geneeskunde, moderne chiropraxie, natuurgeneeswijzen en osteopathie. Het laat de verbinding tussen geest en lichaam zien en werkt met meridianen, die de schakels vormen tussen het fysieke en het energielichaam.

In China zag men al duizenden jaren geleden hoe veranderingen in de natuur volgens een vast patroon van 5 fasen verlopen: de 5 elementen

Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water.

Elk element is verbonden aan een seizoen, namelijk lente, zomer, nazomer, herfst en winter. Daarin zie je hoe processen in de natuur in een jaar tijd rondgaan in de cirkel van de 5 elementen. Die cyclus van groei, bloei, oogsten, verval en afsterven naar weer een nieuw begin zorgt voor balans in de natuur. De fasen gaan in elkaar over en zijn op elkaar afgestemd.

In alles wat je onder ‘natuur’ kunt scharen, zie je deze energiestroom terug: in planten, in dieren, in mensen en ook in onze organen en cellen. Als de energiestroom in balans is, kunnen alle processen die nodig zijn om in leven te blijven goed verlopen.
Alles in de natuur is onder te brengen bij een van de 5 elementen; zo is hout het element van de lente, heeft de kleur groen, is verbonden met groei, met de lever- en de galblaasmeridiaan, met pezen en banden en met de emotie boosheid, met veranderingen aangaan en keuzes maken.

De meridianen van een element zijn verbonden met specifieke spieren, zodat je via spiertesten in kaart kan brengen hoe het ervoor staat met je energiebalans als het gaat om een bepaalde klacht of vraag. De informatie die bij de meridianen en elementen hoort, geeft je inzicht in je eigen situatie en proces en maakt ook duidelijk wat je helpt en ondersteunt om hier verandering in krijgen. Met kinesiologische technieken breng ik de energiestroom weer in balans, waardoor je je vaak direct al beter voelt. De behandeling geeft je ook handvatten mee die je helpen om de veranderingen te integreren in je leven.

[one-fifth-first]

Hout

[/one-fifth-first]
[one-fifth]

Vuur

[/one-fifth]
[one-fifth]

Aarde

[/one-fifth]
[one-fifth]

Metaal

[/one-fifth]
[one-fifth]

Water

[/one-fifth]

Scroll naar boven