Emotionele stress release

Emotionele stress release

Waarom kan de ene persoon moeiteloos omgaan met een hoge werkdruk, terwijl de ander daarbij op een burnout afstevent? En hoe komt het dat sommige mensen in staat zijn bergen te verzetten, terwijl anderen zoveel moeite hebben om hun zaken voor elkaar te krijgen?

Het antwoord op bovenstaande vragen is dat ieder mens uniek is en zijn eigen verhaal heeft. Dát bepaalt hoe je in het leven staat en hoe je ervaart wat je meemaakt; hoe je met emoties omgaat en hoe je aankijkt tegen lastige situaties. Dat heeft ook gevolgen voor je energie: immers, wat je niet graag doet of waar je tegenop ziet, kost je energie. Doe je iets met veel plezier, dan geeft het je energie.

 

Al weten we allemaal dat een goede leefstijl belangrijk is, zoals een goede balans tussen werk en ontspanning, voldoende slaap, gezonde voeding en regelmatige beweging, toch lopen veel mensen aan tegen perioden van spanning en stress. Als dat te lang blijft bestaan, heeft dat ook gevolgen voor je immuunsysteem, dat zorgt voor je lichamelijke en emotionele weerbaarheid: je wordt prikkelbaar, bent sneller vermoeid en kunt last krijgen van lichamelijke klachten. Als je er zelf niet uitkomt, is het belangrijk daar aandacht aan te besteden.

Bij het zoeken naar onderliggende oorzaken van een (fysieke) klacht of vraag in kinesiologie behandelingen, blijkt ook dat emotionele stress vaak een rol te speelt. Soms vermoeden mensen al dat er meer ‘onder de oppervlakte’ zit, maar soms is men zich daar ook helemaal niet bewust van.
Deze stress kan te maken hebben met overtuigingen, die je (onbewust) hebt aangenomen en die lang voor je gewerkt hebben, maar die nu eigenlijk niet meer bij je passen. Zoals gedachten die je hebt over jezelf, over relaties, of over hoe het leven in elkaar zit.
Het kan ook zijn dat er een gevoel is dat al je hele leven in de onderstroom zit en je belemmert, maar waarvan je niet weet waar het vandaan komt. Of het gaat om iets van vroeger, een gebeurtenis of om de ‘rol’ die je had in het gezin waar je vandaan komt en die je nog steeds op je neemt.
Allemaal zaken die in de weg kunnen zitten om in je leven-nu op een ontspannen wijze te doen wat je eigenlijk wil en wat echt bij je past.

Als in een consult duidelijk wordt waar je klacht vandaan komt, ga je anders tegen je situatie aankijken en gaandeweg ook zien welke keuzemogelijkheden je hebt. Ik test daarbij uit wat ik mag doen voor het herstel van je energiesysteem, zoals afvoeren van de stress en/of ondersteuning door bijvoorbeeld massage van bepaalde punten of meridianen, werken met remedies, visualisaties, affirmaties of andere hersteltechnieken.

Je focus richten op nieuwe mogelijkheden, ruimte hebben om te zien of voelen wat je wil, wat je energie geeft en waar je blij van wordt, helpen je om meer ‘in je eigen spoor te gaan lopen’. Daardoor kom je beter in je vel te zitten, kan je herstellen van je klachten en gaan doen wat bij je past. Daar waar jij behoefte aan ondersteuning hebt, begeleid ik je in dit proces van stappen maken met kinesiologie en coaching. Door te werken aan je persoonlijke ontwikkeling ervaar je hoe je op een andere manier kan omgaan met situaties die eerder stress opleverden.

 

Scroll naar boven