Gezond met selderijsap

Gezond met selderijsap vervolg:

Het sap verbetert de aanmaak van maagzuur, wat belangrijk is voor een goede opname en vertering van voedingsstoffen. Wanneer je te maken hebt met veel stress (hoge werkdruk, negatieve gedachten of emoties), maakt je lichaam voortdurend adrenaline aan, wat de balans van je maagsappen verstoort. En die zijn nou juist zo belangrijk voor een goede spijsvertering : het opnemen, verwerken en afbreken van stoffen!

Daarnaast zit bleekselderijsap bomvol mineralen, vitamine K, foliumzuur, vitamine A, kalium en antioxidanten. Het werkt hydraterend, ontstekingsremmend, verbetert de vruchtbaarheid en heeft een gunstige invloed op de bloedsuikerspiegel, cholesterolwaarde en bloeddruk.
Met een slowjuicer of blender haal je het sap uit de selderijstengels; drink het vooral vers en op een nuchtere maag, waarna je een half uurtje wacht voordat je iets anders eet. Het sap ‘puur’ drinken heeft de voorkeur; staat dat je tegen, voeg dan wat appel of komkommer toe om aan de smaak te wennen en bouw dit vervolgens af. Zelf heb ik er veel baat bij! Meer info over onderzoek naar de waarde van bleekselderijsap.

Scroll naar boven