Consult op afstand

Consult op afstand/online

In de lockdowntijd vanwege corona heb ik onderzocht hoe ik consulten kan geven op afstand en hoe ik je daarbij kan testen. Via online verbindingen heb ik in deze periode zelf ervaren hoeveel er op die manier mogelijk is, met goede resultaten.

Als je daarvoor een afspraak maakt, stuur ik je een bevestigingsmail met een link voor de afgesproken datum en tijd. Daarmee kun je op de afgesproken tijd inloggen om te bellen met beeld via een beveiligde verbinding. Je hebt daarvoor een laptop/PC of mobiele telefoon nodig met camera en microfoon. Het is fijn als je op dat moment ook op een rustige plek bent, waar je vrijuit kan praten zonder te worden afgeleid. Net zoals in de praktijk hebben we eerst een voorgesprek om je doelstelling helder neer te zetten.

Om je op afstand te kunnen testen werk ik vervolgens met een biotensor. Daarvoor stem ik op jou af en test net zoals in de praktijk waar mogelijke onbalansen zijn ten aanzien van je vraag. Als dat duidelijk is test ik hoe we die kunnen herstellen. Veel kan ter plekke, door jou te vragen om punten te verbinden of te masseren met je focus op de doelstelling. Wanneer er iets nodig is, waarbij assistentie van een ander nodig is overleg ik met je of je dat wil/kan vragen aan een huisgenoot. Wanneer diegene alleen voor dat deel van het consult even meekijkt, geef ik daar de instructie voor.  Soms is het nodig dat ik je nog een remedie opstuur om thuis te gebruiken.

Een enkele keer, bijvoorbeeld bij het testen van een huisdier, verbreken we de verbinding na het voorgesprek en werk ik zonder verbinding verder met de biotensor, via afstemming op een foto of haren van diens vacht. Als ik dit heb afgerond neem ik opnieuw contact met je op en bespreken we wat daar uit is gekomen en of er nog iets nodig is om zelf te doen voor je huisdier.

De factuur voor het consult mail ik je na afloop; voor de zorgverzekering is een online consult ‘zorg op afstand’ die onder de vergoeding valt.

Mocht je daar nog vragen over hebben, neem dan even contact op via de mail of telefonisch.

Scroll naar boven